Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.

Manisa  Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulundan 2023-2024 Eğitim öğretim yılında Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk sınavını kazanan 15 öğrenci aldıkları ilk burslarını “Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız” kampanyasıyla Gazzedeki çocuklara bağışladı.

Türkiye'de asrın felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremde Türkiye için yardım faaliyeti düzenleyen Gazzeli çocukların çabalarını unutmayan 15 öğrenci, aileleri ile birlikte Okul Müdürü Mehmet Emin Efe ile görüşerek  burslarını bağışlamak istediklerini ifade etti. Duygusal anların yaşandığı görüşmede Okul Müdürü Efe, "Bursluluk sınavını kazanan öğrencilerimiz için biz pasta kesip kutlama yapmayı düşünmüştük ancak onlar Gazzede çocuklar bombaların altında can verirken biz kutlama istemiyoruz, aldığımız ilk bursu oradaki mazlum arkadaşlarımıza göndermek istiyoruz dediler. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların savunucusu olan milletimizin ne kadar duyarlı olduğunu böylece bir kez daha görmüş olduk. Bu minicik yavrularımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Onları yetiştiren anne babalarına da teşekkürlerimi iletiyorum. Sizler var oldukça dünyada zalimler hep korkacak." dedi.

okul-yardım-22

 Ayrıca aynı okulda bulunan ana sınıflarında Kızılay Haftası etkinliklerinde minik ana sınıfı öğrencileri ve velileri de çocukların harçlıklarını Filistin’e destek olmak amacı ile öğretmenlerine teslim etti.

Bağışlanan yardımlar İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü tarafından  Filistine gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesine teslim edildi.  

Kampanyaya destek veren öğrencileri ve ailelerini tebrik eden İl Müftüsü ve TDV Manisa Şube Başkanı Şükrü Kabukçu, "Filistin meselesinin tüm Müslümanların ortak davası olduğunu, her yaşta bütün Müslümanların Filistin’e hem maddi hem de manevi olarak destek vermesi gerektiğini" ifade etti.

Editör: Ömer Ceylan