Tokyo Saint Margaret Anglikan (Rikkyou Gakuin) Kız Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri Japonya’nın başkenti Tokyo'da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezini ziyaret etti.

Hristiyan öğrenciler Ezan ve Kur’an’dan etkilendi (7)

Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar tarafından karşılanan öğrencilere Tokyo Camii çalışanları Abdülkerim Shimoyama ve Ayşenur Uğurlu tarafından İslam Dini kapsamında Tokyo Camii detaylıca tanıtıldı.

Tanıtımda, öğrenci ve öğretmenlere Tokyo Camii’nin tarihi ve mimarisi, İslam Dini, İslam Kültür ve Medeniyeti, Türk Kültürü ve Tokyo Camii'nde gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgi verildi.

Hristiyan öğrenciler Ezan ve Kur’an’dan etkilendi (9)

Camii içindeki mimariyi ve görsel sanatları yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler, Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar'ın okuduğu Ezan ve Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Hristiyan öğrenciler Ezan ve Kur’an’dan etkilendi (10)

Ziyarette konuşan Tokyo Saint Margaret Anglikan (Rikkyou Gakuin) Kız Ortaokulu Öğretmeni James Yoshikazu Suge, "2011 yılından beri her yıl Tokyo Camii’ni ‘Farklı Dinler ve Kültürler’ dersi kapsamında ziyaret ediyoruz. Bu yıl da öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde 200 öğrenci ile ziyaret ettik. Öğrenciler İslam Dinini ve Kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyorlar."

- "Ezan ve Kur’an-ı Kerim tilaveti öğrencilerin çok dikkatini çekti"

Öğretmen James Yoshikazu Suge, "Özellikle okunan Ezan ve Kur’an-ı Kerim tilaveti öğrencilerin çok dikkatini çekiyor. Misafirperverlikleri dolayısıyla İmam Hatip Muhammet Rıfat Çınar ve Tokyo Camii çalışanlarına teşekkür ediyoruz." dedi.

Ziyaret, İmam Hatip Çınar ile öğrenciler arasında gerçekleşen soru cevaplarla sona erdi.

Editör: Emin Altıntaş