Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonunun servisli 15 günlük 31. turu ile umreye gidecek vatandaşlara yönelik Merkez Ulu Camiin'de seminer gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Heyecanların en güzeli, ziyaretlerin en hayırlısı ve buluşmaların en kıymetlisi kutsal topraklara yapılan yolculuktur." dedi.

Hakkari Umre Semineri 11

Umre ibadetinin daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefaret olduğunu belirten İl Müftüsü Fakirullahoğlu, "Hac ve umre yapanlar Yüce Allah’ın misafirleridir. Kur’an-ı Kerim’in indiği, Efendimizin doğup büyüdüğü ve sahabelerin yaşadığı kutsal mekanlara gidiyorsunuz. Hz. İbrahim’e Allah yolunda oğlunu kurban etme emrinin verildiği, şeytanın taşlandığı ve Hz. Adem ile Hz. Havva’nın buluştuğu mekanları göreceksiniz. Dini Mübin-i İslam'ı yaymak için her türlü baskı ve işkenceye katlanan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ayak izlerinde yürüyeceksiniz. Oralara gitmek bir daha nasip olmayabilir. Sizlerden istirhamım bu bilinçle hareket edin. Dönüşünüze kadar sadece ibadet ve taatle meşgul olun. Bu mübarek mekanlarda zamanınızı alış-verişle harcamayın. Sağlıkcakla gidip, makbul ve mebrur bir umre yaparak sağlıklı bir şekilde dönmenizi Yüce Allah’tan dilerim." ifadelerinde bulundu.

Sonrasında gurup görevlileri tarafından uygulamalı olarak umre eğitimi verildi.

Seminer sonrası İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince umreye gidecek vatandaşlara menenjit aşısı uygulandı.

Editör: Ömer Ceylan