İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından okul ve pansiyonlarda organize edilen konferanslar din görevlileri tarafından verildi.

 Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Geleceğimiz olan gençleri bugünden milli ve manevi duygularla donatmak, onları geleceğe hazırlamak, dünyevi bela ve musibetlerden muhafaza etmek, ve topluma faydalı bireyler haline getirmek, büyükleri olarak bizlerin görevidir." dedi.

hakkari-konferans-11

Gençleri geleceğe hazırlamak ve sapkın düşünceli kişi ve kuruluşların şerrinden muhafaza etmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Müftü Fakirullahoğlu, "Bu kapsamda her yaş grubuna olduğu gibi Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile koordineli olarak lise düzeyindeki  okullarda okuyan öğrencileri de Ramazan, dayanışma, yardımlaşma oruç ve infak gibi konularda bilinçlendirmek için din görevlilerimiz tarafından verilmek üzere gençlik koordinatörlüğümüz tarafından bu yılın teması olan 'Ramazan ve Dayanışma' başlığı altında konferanslar tertip edildi. Görevlilerimiz okul ve pansiyonlarda konferans vermenin yanı sıra öğrencilerle birebir ilgilenmekte, sorun ve önerilerini dinlemektedirler. İlahi dinletisinde bulunmaktadırlar. Okul idarecileri ile öğretmen ve öğrenciler programlara gereken ilgi ve alakayı göstermektedirler. Programlarımızın uygulanmasında bizlere her türlü imkanı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile okul idarecilerine teşekkür ederim." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan