Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Hakkari İl Müftülüğü koordinesinde cami hizmetlerinin verimliliğini artırmak ve örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla din görevlileriyle "Tecrübe Paylaşımı Toplantısı" yapıldı.

Yüksekova İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde görev yapan ilçe müftüleri ile din görevlilerinin katıldığı toplantı merkez Ova Camii Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

hakkari-tecrübe-paylaşımı-22

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Mümin kardeşlerimiz yaklaşık elli gündür zalimlerin zülmü altında. 14 binin üzerinde şehit ve binlerce yaralı var. İçerisinde bulunduğumuz durum gereği fiili bir çatışmanın içerisine girme imkanımız olmayabilir. Ancak elimizde boykot gibi çok önemli bir silahımız var. Bilerek veya bilmeyerek İsrail malı  bir ürünü almamız müslüman kardeşlerimiz üzerine yağan bomba, top ve tüfek olarak karşımıza çıkacak. Çocuklarımıza alacağımız İsrail menşeli bir malda, bir temizlik malzemesinde müslüman   kanı olduğunu bilelim. Siyonistlerin yaptığı zülüm görüntülerini mümkün olduğu kadar yayalım. Siyonist yahudilerin ne kadar zalim olduğunu el aleme gösterelim. Bu şuurda olmazsak bu zalimler  başımıza bela olmaya devam edecekler." dedi.

Müftü Fakirullahoğlu, "Milyon dolarlık camileri inşa edebiliriz Ancak o camileri cemaatle doldurmaz isek, ilim irfan yuvasına çevirmezsek o mescitlerin inşa edilmesinin bir anlamı yoktur. Bu ümmetin gençlerine sahip çıkalım. Bugün yaşadığımız nahoş olayların en büyük sebebi Kur’an-ı Kerimden uzak kalmamızdır. İnsanlarımızı sizler yetiştireceksiniz. Cemaatı sizler bilinçlendireceksiniz. Bunu yapmadığımız zaman üzerimizdeki vebalden kurtulamayız. Bu vesileyle tecrübe paylaşımında bulunmak üzere aramızda bulunan kardeşlerime teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

hakkari-tecrübe-paylaşımı-33

Sonrasında Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda, Antalya ili Muratpaşa İlçesi Yüce Camii İmam Hatibi Hasan Koç "Vefa Engel Tanımaz Din Hizmetlerinde Gönüllülük" ile Kilis Merkez Küçükkonak Köyü Camii İmam Hatibi Muhammed Polat "Güçlü Gençlik Mutlu Yarınlar" isimli projelerinde yaşadıkları tecrübe ve birikimlerini sunumlar eşliğinde din görevlileri ile paylaştı.

Toplantı soru-cevap faslının ardından sonra sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan