Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Çelik, gençlere şöyle hitap etti:

"Öncelikle iyi bir insan olma yolculuğunda, vatana, millete ve ailelerinize yararlı birer evlat olmak için  çok çalışmanız  gerekir. Sanayisiyle, teknolojisiyle, insan yapısıyla, siz gibi değerli gençleriyle yükselişe geçen bir Türk Milleti var. Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakarlık, çabalar ve yatırımlar sizler içindir.

Sizler başarılı oldukça bizler de mutlu ve huzurlu olacağız, geleceğimize güvenle bakacağız. Sizler medeniyetimizin beklediği nesiller olarak, ülkemize, ailelerinize ve insanlığa faydalı işlerde bulunup, adil bir dünya inşa edeceksiniz. İleride çok önemli yerlerde olacaksınız.

Ama bütün bunların hepsi tali meseledir. Asli mesele ise iyi bir insan olmaktır. Hiçbir şahsi menfaat, doğru-dürüst olmaktan, doğruları doğru olarak tespit edip doğru olarak kabul etmekten, hak ve hukuka saygı duyup sahip çıkmaktan daha değerli değildir."

Hakkari Valisi Gençlerle Buluştu 11

Vali Çelik, "Bu hayat sizin ve başrol oyucusu sizlersiniz. Sosyal medyadakiler değil, sizin yaşadıklarınız gerçek olan, bunu düşünün. Sizin zihninizde algıladıklarınız, hissettiğiniz ve düşündüğünüz şeyler ne ise onu yaşarsınız. Güzel ve iyi şeylere odaklanın, olumlu konularla kendinizi meşgul edin. Disiplinli çalışma düzeni oluşturun kendinize, bunu başarırsanız elde edemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Kendinize bir hedef koyun ve onu başarabileceğinize inanarak disiplinli çalışın. Hayatınızda yaptıklarınızı planlı olarak yapın, hayatınızın kontrolü sizin elinizde olsun. Hayat her zaman sizin istediğiniz gibi gitmeyebilir; ama hiçbir zaman pes etmeyin, kararlı olun, o zaman başaracaksınız. Bu dünyadaki en büyük mücadeleniz kendinizle, onu kazanırsanız istediğiniz her şeyi başarırsınız." ifadelerini kullandı.

Gençlere güvendiğini vurgulayan Çelik, "Okumak ve öğrenmek bizim inancımızın en temel prensibidir. Okuma alışkanlığı bir yaşam şeklidir. Ne kadar okursanız o kadar var olur, o kadar öğrenirsiniz. Tarihin en çok okuyan, araştıran ve insanlığın en önemli buluşlarını gerçekleştiren bir ecdadın evlatlarıyız. Bilginin kaynağına ulaşmanın en önemli yolu da kitaplardan geçmektedir. Bizler de geleceğimizi inşa edebilmek ve hepimizin ortak değeri olan siz evlatlarımızın daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmenizi sağlamak için gerekli tüm tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Sizlere güveniyorum." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu da yaptığı açıklamada Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in aralarında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Program sonunda sorulan soruya doğru cevap veren öğrenciye Vali Çelik tarafından tablet hediye edildi.

Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulhalim Ünalan, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Fen Lisesi Müdürü ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Çelik 4 6 Yaş Ziyareti

Öte yandan Vali Çelik, İl Müftülüğüne bağlı Merkez 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Vali Çelik , "4-6 yaş grubu çocuklarımızın eğitiminin geleceğimiz için büyük öneme sahiptir. Çocuklarımızın iyi bir şekilde eğitim alması için elinden gelen her türlü desteği vereceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Çelik 4 6 Yaş Ziyaret 22

Minikler ise öğrendiklerini sergileyerek Filistin için dua etti.

Editör: Ömer Ceylan