Şemdinli İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şemdinli Şubesi koordinesinde Suriye'nin İdlib bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine 3 tır insani yardım malzemesi ulaştırıldı.

"İdlib İçin Yolun İyilik Olsun" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında hayırseverlerin desteği ile hazırlanan 3 tır gıda ve insani yardım malzemesinin uğurlanması amacıyla tören düzenlendi.

Uğurlama töreninde konuşan İlçe Müftü Vekili Hakkı Demirel, “11'inci yılına giren iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından birini yaşayan Suriye’de her geçen gün yürek yakan görüntüler ortaya çıkmaktadır. Suriyeli kardeşlerimiz canlarını kurtarmak için ellerine geçirebildikleri birkaç parça eşya ile Türkiye sınırına sığınmaktadır. Sınırlarımıza yakın bölgelere sığınan kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun dindirebilmek amacıyla İlçe Müftülüğümüz ile Türkiye Diyanet Vakıf Şubemiz tarafından düzenlenen yardım kampanyası kapsamında ilçemiz genelinde din görevlileri ve fedakar halkımızın katkılarıyla yaklaşık 3 tır kamyon yaşam malzemesi toplandı. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen hayırsever Şemdinli halkı ile gece gündüz demeden toplanmasına katkı sunan din gönüllüsü kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene Şemdinli Kaymakamı Muhammed Tugay, Belediye Başkanı Tahir Saklı, İlçe Müftü Vekili Hakkı Demirel, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan