Hakkari İl Müftülüğünce 2026 yılında lise ve üniversite öğrencileri arasında yapılacak "Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması" faaliyetleri kapsamında Merkez Ahmed-i Hani Erkek Yatılı Kur’an Kursunda düzenlenen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Toplantıda, lise müdürleriyle bir araya gelerek öğrencileri bilgi yarışmasına katılmaya teşvik etmenin önemine vurgu yapan İl Müftüsü Okuş, yarışma takvimi ile İl Müftülüğü’nün öğrencilere sağlamayı planladığı kaynak kitap desteği ve yapılması düşünülen etkinlikler hakkında bilgi verdi.
İl Müftüsü Okuş, "Ahlaki yozlaşmanın üst seviyelerde olduğu günümüzde gençlerin hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’i tanımaları büyük önem arz etmektedir. Peygamberimizin, (sav) dinimiz İslam’ı yaymaya çalışırken ashabıyla beraber karşılaştığı engelleri, yaratılanlara karşı olan şefkat, sevgi ve saygısını, insan haklarına yaklaşımını, ahlak, adalet ve hayatın her alanında gösterdiği hassasiyeti bilmeleri gençlerin geleceklerine yön verecektir diye düşünüyorum. Yapılacak bilgi yarışması hem kutsal beldeleri görmek hem de Peygamberimizi daha iyi tanımak için gençlerimize sunulmuş güzel bir fırsattır. Dini, ahlaki ve manevi duygularının gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle öğrencilerin yarışmaya katılımlarını sağlamak için elinizden gelen gayreti göstereceğinize inanıyorum." ifadelerinde bulundu.
Toplantı, lise müdürlerinin konuyla alakalı görüş, öneri ve dilekleri alındıktan sonra sona erdi.
Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve yardımcıları ile lise müdürleri katıldı.
Next





