Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an Kurslarına katılımı artırmak, Kur'an-ı Kerim okumayı ve hafızlık eğitimini teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan erkek öğrenciler arasında düzenlenen "Hafızlık Yarışması" Türkiye finali Balıkesir’de yapıldı.

Balıkesir İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen yarışmaya sırasıyla ilçe, il ve son olarak bölge finalinde birinci olan 7 hafız katıldı.

balıkesir-hafızlık-finali-33

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, "Geçmişte çok değerli Kur’an alimlerinin yetiştiği Balıkesir’de önemli bir güne şahitlik ediyoruz, Yarışmaya katılan, dereceye giren giremeyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Velilerimize ve öğreticilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

balıkesir-hafızlık-finali-22

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı da hafızlığın önemine ve değerine değinerek, hafızları ve ailelerini tebrik etti.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr Mehmet Dağ başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Trabzon Arsin Yeşilyalı Mahallesi Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Tarık Ömer Güvercin Türkiye Birincisi oldu.

balıkesir-hafızlık-finali-44

Bursa Eğitim Merkezi Müdürü Muhammed Coşkun, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok’un da yer aldığı komisyonda, Aksaray Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Asaf Seven ikinci olurken, İzmir Aliağa Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu öğrencisi Enes Tosun ise üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere ve hocalarına çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Ömer Ceylan