Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Balıkesir İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen söyleşide hafızlık öğrencileriyle bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Karslı Hafızların hedefinde dini ilimler olmalı (8)

İl Müftüsü Celal Sürgeç’in açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Karslı, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

- "Kur’an-ı Kerim’in hikmet dünyasından nasiplenmeliyiz"

Prof. Dr. Karslı, "Nöbet sırası siz sevgili gençlerde. Sizleri, geleceği imar edecek nesiller olarak görmek istiyoruz. Hafızlık hayat boyu sizin yolunuzu aydınlatacak ve işlerinizi kolaylaştıracaktır. Sizleri geleceğe daha donanımlı yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çok önemli bir konumda olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hafızların hedefinde dini ilimler olmalı, bu alanda kendini yetiştirmeli, farklı kulvarlara girerek hafızlığını zayi etmemelidir. Hafızlık çok büyük bir nimettir. Kur’an-ı Kerim’in hikmet dünyasından nasiplenmeli, O’nu anlama ve anlatma lütfuna nail olmaya çalışmalıyız. Kur’an-i bir hayatla Mevla’nın huzuruna varmayı Rabbim cümlemize nasip etsin." şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Karslı Hafızların hedefinde dini ilimler olmalı (9)

Editör: Emin Altıntaş