Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, Kur'an-ı Kerim okumayı ve hafızlık eğitimini teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan kız öğrenciler arasında düzenlenen " Hafızlık Yarışması" Türkiye finali Batman’da yapıldı.

Batman İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen yarışmaya sırasıyla ilçe, il ve son olarak bölge finalinde birinci olan 7 Kur’an bülbülü katıldı.

Yarışmanın açışında konuşan Batman İl Müftüsü Nihat Kök, "Bugün Batman’da tarihi bir gün yaşıyoruz. Yarışmanın Batman’da yapılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Yarışmaya katılan, dereceye giren giremeyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Velilerimize ve öğreticilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Hafızlık Yarışması'nda Türkiye final heyecanı (30)

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Ankara Yenimahalle Şehit Ömer Halisdemir Kız Kur’an Kursu öğrencisi Hanife Alara Uyar Türkiye Birincisi oldu.

Hafızlık Yarışması'nda Türkiye final heyecanı (28)

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Çelem ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Sena Uçar Taş’ın da yer aldığı komisyonda, Kocaeli Derince Çenedağ Kız Kur’an Kursu öğrencisi Rabia Bülbül ikinci olurken, Elazığ Merkez Çatalçeşme Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Karabulut ise üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere ve hocalarına çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Emin Altıntaş