Dünyaya örnek bir anlayışla her yıl binlerce vatandaşa Hac organizasyonunda hizmet veren Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı Haccına hazıranıyor.

2023 yılı Hac organizasyonuna ilişkin görüşmeler hız kazanırken diğer yandan bu yıl Hacca gidecek vatandaşlara yönelik kontenjan belirleme çalışmaları sürüyor.

Çalışmalar kapsamında Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ve heyeti, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve yetkililerle çalışmalar yapmak üzere İstanbul'a geldi.

Çalışmanın ardından basına yapılan açıklamada 2023 yılı Hac organizasyonunun Ocak (2023) ayı içerisinde Cidde'de yapılacak görüşmeler neticesinde belli olacağı vugulandı.

2023 Hac kayıtları ne zaman başlayacak?

Hac kontenjanının belli olmasıyla birlikte 2023 yılı Hac kayıtları ile ilgili takvimin de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

2023 Haccı için yeniden kura çekilecek mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı, küresel salgın nedeniyle kısıtlamaya uğrayan ve geçtiğimiz yıl yarı ontenjandan seviyesinde Hacı adayını mübarek beldelere götürmüştü. Kısıtlama süresi içinde vefat eden ve son 2022 Hac organizasyonunda Hac ibadetini yerine getiren Hacı adaylarından boşalan kontenjan ne kaar olduğu bilgisi henüz paylaşılmadı. Yeniden kura çekimine dair Diyanet İşleri Başkanlığının Oxak ayı içerisinde Cidde'de yapılacak hac protokolünün ardından bir açıklama yapması bekleniyor.

2023 Hac günlüğü ve haberleri için TIKLAYINIZ>>>

Gelişmeler İçin Diyanet Haber'i Takip Edebilirsiniz>>>

Diyanet Haber'in mobil uygulamaları, Diyanet İşleri Başkanlığı İOS ve Android marketinde (AppStore, PlayStore) yerini aldı.

Diyanet Haber AppStaore

İOS Sürümü İndirmek İçin

TIKLAYINIZ

Diyanet Haber PlayStaore

Android Sürümü İndirmek İçin

TIKLAYINIZ

Diyanet Haber Sosyal Medyada

Twitter

Facebook

İnstagram

YouTube