Diyanet İşleri Başkanlığı, hac farizasını yapmak üzere kutsal beldelere getirdiği hacı adaylarına yönelik vaaz irşat hizmeti için kadın din görevlilerinden oluşan bir ekip kurdu.

Mekke ve Medine Koordinasyon ve İskan merkezlerinden idare edilen kadın irşat ekipleri, hac farizasını ifa etmek üzere kutsal beldelere gelen hacı adaylarına kendi kafilelerinde hizmet sunuyor.

Her kafileye görevlendirilen kadın irşat görevlileri gruplarda bulunan kadın hacı adaylarının dini sorularını yanıtlıyor ve hac ibadeti konusunda rehberlik ediyor.

Mekke Koordinasyon ve İskan merkezinde ilk istişare toplantısı

Mekke Koordinasyon ve İskan merkezinde 2022 yılı hac organizasyonunda kadın hacı adaylarına yönelik hizmetlerin aksamadan yürülmesine yönelik yaklaşık 60 kadın irşat görevlisinin katılımıyla ilk toplantı gerçekleştirildi.

Özel şirket organizasyonunda görevli kadın irşat görevlilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Hüseyin Demirhan:

Muhatap olduğumuz insanlar, hacı adayları Rahman’ın misafirleri. Onlar da özel seçilmiş gelmişler nasıl ki biz de binlerce kişi arasından seçilerek buraya geldiysek hem haccımızı yapacağız hem de hizmet edeceğiz manevi kazançlarımız olacak. Onlar da Cenab-ı Hakk’ın katında seçilmiş insanlar, nasip olmuş buralara kadar gelmişler. Efendimizin ifadesiyle analarından doğdukları günkü gibi tertemiz olacak bir topluluk var karşımızda. Onlara karşı yapacağımız bir ihmal, görevlerimizin ihmali ya da yapmamız gerekenlerin yapılmaması ya da yanlış şeylerin yapılması hakikaten bizi çok büyük bir vebal altında bırakabilir. Düşünün tertemiz bebek safiyetinde olacak insanlarla beraberiz, belki meşakkat ve sıkıntıları fazla ama lütfen kesinle sabır, metanet ve onlara karşı müşfik tutumumuzu zirvede tutalım. Aksi takdirde bu işin sonunda kırgınlıklar, dargınlıklar oluyor, rahatsızlıklar olabiliyor. Ömür boyu hacıların hac sohbetlerinde olumsuz konu olmayı kimse arzu etmez ama öyleleri de var ki "Bir hocamız vardı ki, Allah ebediyyen razı olsun, hep bizimle beraberdi, bizim her derdimiz edeva oldu, hep yanımızdaydı, sıkıntılarımızı üstlendi, Allah ondan razı olsun” şeklinde ömür boyu böyle dua edecek." ifadelerini kullandı. dedi.

Demirhan'ın ardından söz alan Mekke Kadın İrşat Sorumlusu Fatma Feyza Güner ise hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için merkezle koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

Bilgi ve tecrube paylaşımlarının yapıldığı toplantı, kadın irşat görevlilerinin sahada karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önreleri sunmasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan