Bölgede görev yapan 113 din görevlisi DİTİB tarafından "Türkiye Depremi Yardım Kampanyası" adıyla açılan hesap numarasına bağışta bulundu.

Münih DİTİB Dini İstişare Kurulu Başkanı Sıddık Yılmaz’ın önderliğinde yapılan bağış kampanyasına, bölgede DİTİB camilerinde görev yapan tüm din görevlileri katıldı.

Münih DİTİB Dini İstişare Kurulu Başkanı Sıddık Yılmaz, DİTİB’in "Türkiye Depremi Yardım Kampanyası”dayanışma çağrısına bölge din görevlileri olarak bağışta bulunduklarını ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

“Din görevlileri olarak insanlara her alanda önder ve rehber olmak durumundayız. Ayrıca sorumluluk ve fekadarlık konusunda da rehberlik etmemiz gerekiyor. Bizler din görevlileri olarak, her zaman olduğu gibi bu zor süreçte de vatanımızın yanında, milletimizin hizmetindeyiz. DİTİB tarafından açılan “Türkiye Depremi Yardım Kampanyası”nı anlatırken bizler de destek olmalıyız. Bu düşünce ile bir araya gelerek her bir din görevlimiz kampanyaya 1000 Euro bağışta bulundu. Rabbim kabul eylesin.”

münih-22

Yılmaz, "Bu vesileyle deprem bölgesinde hava şartlarının çıkardığı zorluklara rağmen fedakarca mücadele eden arama ve kurtarma ekiplerine, kurum ve kuruluşlara minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Deprem mağdurları için maddi ve manevi katkı veren kurum ve kuruluşlara, alicenap cemaatimize ve hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu elim hadisede vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum. Depremden zarar görenlere en kısa zamanda toparlanmayı, yaralarını sarmayı, hayata tutunmayı nasip etsin. Milletimizi ve bütün insanlığı bu tür afetlerden muhafaza buyursun." ifadelerinde bulundu.

Münih bölgesi din görevlileri DİTİB tarafından “Türkiye Depremi Yardım Kampanyası” adıyla açılan hesap numarasına bağışlarını yaptı.

Editör: Ömer Ceylan