Müslüman olmak istediğini belirterek Giresun İl Müftülüğüne başvuran Güney Kore vatandaşı Jongjoo Lim için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Lim’e İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair temel bilgiler verdi.

İl Müftüsü Kılıçbay, Allah katında en güzel amellerden birinin bir insanı İslam’la buluşturmak olduğunu belirterek, İslamiyet’in yüce hakikatlerini özümseyip Müslüman olan Lim’i ve kendisine vesile olanları tebrik etti.

20231228 I H T I D A02

- "Var olmanın asıl gayesi Allah’a imandır"

İslam’ın gönülden gönüle tüm yeryüzünde yayılması için tüm inananlara önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Müftü Kılıçbay, "Müslümanlar olarak İslâm’ın iman, ibadet ve ahlâk esaslarını hayatımıza doğru bir şekilde yansıtalım ve insanlığa iyi örnek olalım. İnancımıza, ibadetlerimize, kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize sahip çıkalım. Kendi ailemizden ve çevremizden başlayarak İslamiyet’in çağları aşan evrensel değerlerinin tüm insanlığa ulaşması için çabalayalım. Gönülden kelimeişehadet getiren, Allah’ın huzuruna itaatle, salih amelle, hayır ve iyiliklerle çıkan her mümin, Rabbimizin rahmetine mazhar olacaktır. Lim kardeşimize de  iman ve istikamet üzere bir ömür diliyorum. Yüce Rabbim kendisine yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürmeyi nasip etsin." dedi.

20231228 I H T I D A04

- "Allah’a yakın hissetmek en güzel duygu"

 Merasimde konuşan Lim ise İslam ile huzura kavuştuğunu belirterek, "İslam hakkında bilgi edindikçe aslında evrensel olarak kabul edilen birçok güzel değer ve davranışın zaten İslam’ın genel prensipleri arasında yer aldığını fark ettim. İslamiyet hakkında daha çok şey öğrendikçe Müslüman olmaya karar verişimin ne kadar isabetli olduğunu görüyorum. Müslüman olmak tarif edilemez derecede güzel bir duyguymuş. Müslüman olmamı sağlayan Yüce Rabbime hamdolsun." şeklinde konuştu.

Kelimeişehadet getirerek Müslüman olan Lim, "Özgür" ismini aldı.

Müftü Kılıçbay, Lim'i tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim hediye etti.

20231228 I H T I D A03

Editör: Giresun Müftülüğü