Terör mağduru bölgelerden gelip İstanbul’da  yaz kampına alınan çocuklara farklı etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Müftülüğü tarafından Çanakkale şehitliğine götürülen çocuklar, ecdadımızın, doğusuyla batısıyla nasıl birlik ve beraberlik içinde vatan müdafası yaptığını müşahede etti. 

Tarihle buluşan çocuklara, Türkiye Diyanet Vakfı 2018 İyilik Ödülleri’nde, çocuklarla ilgili projelerinden dolayı ödüle layık görülen İmam hatip Mustafa Uçkan ve PDR uzmanı Seyit Şişman eşlik etti.

560 Öğrenci Çanakkale Şehitliği'nde

Sitemize bilgi veren Uçkan; önce 230 kız öğrenciyi, bir gün sonrada 330 erkek öğrenciyi Çanakkale gezisine götürdüklerini söyledi.

Uçkan: İstanbul müftümüz Hasan Kâmil Yılmaz hocamız bir gün öğrencilere bir isteklerinin olup olmadığını sormuştu. Normalde İstanbul Müftülüğümüz terör mağduru bölgelerden gelen öğrencilere yönelik her hafta il içi iki kültür gezisi düzenliyordu. Öğrenciler Müftü Bey’in sorusu üzerine Çanakkale’ye gitmek istediklerini söyledi. Hasan hocamız da inşallah öğrencilerin bu isteklerini yerine getireceğini söyledi ve bu geziyi düzenledi. dedi.

İstanbul 15 Temmuz Derneği’nden Destek

İstanbul Müftülüğü’nün sponsor olduğu gezi programına İstanbul 15 Temmuz Derneği ve Çanakkale Eceabat Müftülüğü de destek verdi.

Gezide Duygu Dolu Anlar

Çanakkale şehitliğini gezen öğrencilere özellikle kendi bölgelerinden gelip şehit düşmüş askerler hakkında bilgiler verildi. Belki köylerinden belki akrabalarından şehitler olabileceği yönünde bilgiler verilirken öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Çanakkale şehitliği ziyaretinin ardından İstanbul'a dönen çocuklar yolculuk esnasında birlik ve beraberlik türküsü söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan