Kartal'da çöken binada hayatını kaybeden Ayşe, Mustafa, Safiye, (Mustafa Alemdar'ın annesi), Safiye (Mustafa Alemdar'ın eşi), Erdoğan, Saime, Ecrin Naz, Eslem ve Gökay Alemdar için, Pendik 15 Temmuz Şehitler Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi kısa bir konuşma yapan Erbaş, aynı aileden vefat eden 9 kişi için namaza katılanlardan helallik istedi. Daha sonra Erbaş, vefat eden vatandaşlar için tek tek cenaze namazı kıldırdı.

 "Buradan çıkarılması gereken birçok ders var" 

Erdoğan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, şehadete ulaşan meyyit ve meyyitelere Allah'tan rahmet diledi.

Buradan çıkarılması gereken birçok ders olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şu an musallada bize bir va'z u nasihatte bulunuyorlar. Buradan bizim de nasibimizi almamız lazım. Adımlarımızı da buna göre atmamız lazım. Temenni ediyorum ki biz buradan va'z u nasihati alıp, geleceğimizi de buna göre inşallah tayin ederiz, belirleriz. Diyanet İşleri Başkanımız sizlerden zaten helallikleri aldı. Hakkımızı helal ettik. Rabb'im inşallah sevgili Habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında bizleri buluştursun. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun. Sırat-ı müstakimden bizleri ayırmasın. Allah cümlemizden razı olsun." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından bir tabuta omuz verdi. Alemdar ailesinin fertlerinin cenazeleri, defnedilmek üzere Pendik Yeni Şeyhli Mezarlığına götürüldü.

Editör: Mehmet Çalışkan