Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bugün teröristlerle çıkan çatışmada, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Çatışmada ağır yaralanan asker de şehit oldu

MSB'den yapılan açıklamada, çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan taziye mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli ve Piyade Teğmen Abdulkadir Güler ve Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay için taziye mesajı yayımladı.

Başkan Erbaş, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şunları kaydetti:

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde hain teröristlerin saldırısı sonucu şehadete kavuşan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Mekanları cennet, makamları ali olsun."

Editör: Mehmet Çalışkan