2017 yılında görevi devralan Diyarbakır Yenişehir (Kayyum) Belediyesi, eşine az rastlanır bir hizmete imza attı.

Belediye, iki yıl gibi kısa bir sürede Hamidiye Külliyesi’ni Diyarbakır’a kazandırdı.

100 trilyonluk bir yatırımı ihtiva eden Hamidiye Külliyesi ve yine Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan Kur'an kursları, bölgede yaklaşık bin kız öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Bu anlamda geleceğe ışık tutan Hamidiye Külliyesi hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, sadece Hamidiye Külliyesi’nde hâlihazırda 350 kız öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını söyledi.

Hamidiye Külliyesi’nde ayrıca 750 kişi kapasiteli Hamidiye Camii yer alıyor.

Külliye bünyesinde bulunan ve iki hafta önce açılan 4-6 yaş Kur'an kursunda ise yaklaşık 100 minik öğrenci birlik ve beraberliğin kaynağı yüce dinimiz İslam'ı öğreniyor.

- 42 adet 4-6 yaş, 4 adet yetişkin Kur’an kursu ve bir adet gençlik merkezi yaptırıldı

Yenişehir (Kayyum) Belediyesi ve İlçe Müftülüğü iş birliğinde iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde, Hamidiye Külliyesi, Seyyit Battal Gazi, Sultan Abdulhamit Han ve Hz. Fatıma Yatılı Kız Kur'an Kursları ile 42 adet 4-6 yaş grubu Kur’an kursu ve Aliya İzzetbegoviç Diyanet Kültür ve Gençlik Merkezi bölgeye kazandırıldı.

Yenişehir Kayyum Belediyesi ve İlçe Müftülüğü iş birliğinde yapılan külliye ve Kur’an kurslarında, yaklaşık 1000 yetişkin öğrenci ile 2 bin 500 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencisi eğitim görüyor.

Öte yandan “İl Buluşmaları” kapsamında Diyarbakır’da bulunan ve "Ragaib Kandili Özel" programıyla Kurşunlu (Fatih Paşa) Camii’nin de yeniden açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yenişehir (Kayyum) Belediyesi tarafından yaptırılan Hamidiye Külliyesi’ni ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan