Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Vekaletle Kurban Organizasyonu basın toplantısında konuştu.

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı yoluyla kurban kestiren vatandaşların isimlerinin tek tek okunarak kurbanlarının görevliler nezdinde bizzat kesildiğini söyledi.

Fetö'nün İstismarı

Erbaş konuşmasında milletimizin dini duygularının nasıl istismar edildiğini, ibadetlerinin nasıl menfaat çarkına dönüştürüldüğünü şöyle açıkladı

“Bu noktada 15 Temmuz destanına günler kala hain terör örgütü FETÖ’nün milletimizin imanını ve güvenini istismar ederek kurban ibadetini nasıl bir menfaat çarkına dönüştürdüğünü hatırlatmak isterim. Topladıkları kurban paralarını yerine ulaştırmayan örgüt, süfli emelleri uğruna milletimizin emanetini çarçur ettiği gibi Peygamberimizin ve İslam büyüklerinin adını da istismarına alet ederek onlar için kurban kesmek gibi asılsız vaatlerde bulunmuştur. Kurban ve yardım paralarının usulsüz bir biçimde televizyon programlarına, başka ülkelerdeki lobi faaliyetlerine ve seçim kampanyalarına, temsil, ağırlama işlerine, toplantı ve gezi etkinliklerine harcandığı hususlarının ortaya çıkmış olması acı bir gerçektir. İhanetin, emanete hıyanetin elbette dünyada olduğu gibi ahirette de ağır bir karşılığı vardır. Vatandaşlarımızı kurban vekaleti konusunda iyi niyetli, güvenilir, şeffaf ve potansiyel çalışmalara yönelmeye, istismara karşı uyanık ve hassas olmaya davet ediyorum.”

Kurban Bedelleri

Başkan Erbaş, toplantıda, bu yıl vekaletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında ise 625 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Editör: Mehmet Çalışkan