Din Görevlileri Buluşmaları kapsamında Tunceli'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Tunceli il ve ilçelerinde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Erbaş, bu sene Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasını "Peygamberimiz ve Gençlik" olarak belirlediklerini dile getirerek, bütün din görevlilerinin en az 10 gençle ilgilenmesi gerektiğini vurguladı. Tunceli' de sadece üniversitede 6 bine yakın öğrenci olduğunu vurgulayan Erbaş, her din görevlisinin önce mahallesinden, köyünden başlamak üzere şehirden gençlerle ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Biz elinden tutmaz isek örgütler tutar! 

Erbaş, gençlerin ellerinden tutulmadığı zaman, sadece onları İslam'dan uzaklaştırmak için kurulmuş yapılar ve örgütlerin tutacağını söyleyerek gençlerden sorumlu olduklarını ifade etti.

Taşlansak bile vazgeçmeyeceğiz!

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin Taif'te taşlandığını, kanlar içinde kaldığını ama asla vazgeçmediğini söyleyerek "Hangimiz çalışmalarımızdan dolayı taşlandı?" dedi.

Diyanet İşleri Teşkilatı Mescid-i Nebevi'nin Şubesidir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Peygamber Efendimizin diyani İşleri Mescid-i Nebevi'den yürüttüğünü dile getirerek, "Her Kur'an Kursumuz, Mescid-i Nebevi'nin içinde kurulmuş olan Suffe'nin varisi şubesidir" dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan