Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Katar temasları kapsamında Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Yunus Emre Enstitülerinin kurulumasının ülkemiz açısından büyük bir kazanç olduğuna vurgu yapan Diyanet işleri Başkanı Erbaş: "Yunus Emre Enstitüsü ülkemiz için gerçekten büyük bir kazanç oldu. Kurulduğu günden bu yana pek çok ülkede kültürümüzü, medeniyetimizi, dilimizi öğretmek, yaygınlaştırmak, tanıtmak için büyük gayret içerisinde güzel projeleri çalışmaları var." dedi.

"İftihar ediyoruz"

Erbaş konuşmasını: "Pek çok ülkede Yunus Emre Enstitüsünü görmek, ziyaret etmek hakikaten bize gurur veriyor, iftihar ediyoruz. Geç kalınmış bir kuruluş esasında. Yıllar önce bu kurulmalıydı diyoruz çalışmalarını gördükten sonra. Katar'da sizlerin yapmış olduğu özellikle Türkçe eğitimi noktasındaki gayretleriniz gerçekten bizi sevindiriyor, teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun." şeklinde sürdürdü.

"Dil olmayınca iletişim olmuyor"

Dil öğrenmenin öenmine değinen Başkan Erbaş: "İletişimin en önemli vasıtası dil olmayınca iletişim olmuyor. Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam bir dil bir insan iki dil iki insan buyurmuş. Dolayısıyla işte buradan bunun sonuçlarını yaşıyoruz. Siz gayret ediyorsunuz. Sadece değil öğretmekle kalmıyor medeniyetimizi de bir şekilde tanıtmaya çalışıyorsunuz." dedi.

"Biz her zaman dua ediyoruz"

Çalışmalrından dolayı Yunus Emre Enstitüsüne dularıyla sürekli destek olduklarını ifade eden Erbaş: "Karşılıklı tecrübe paylaşımını ülkeler arasındadaki tecrübe paylaşımını gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Biz her zaman dua ediyoruz, dualarımızla desteklemeye çalışıyoruz. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Diyanet İşleri Başkanlığını kardeş kuruluşlar olarak görüyoruz, yani kendimize en yakın olarak gördüğümüz kurumlardan birisidir Yunus Emre Enstitüsü. Biz Yunus Emre'yi hep kürsülerden vaazlarımıza katarak anlatıyoruz ama şimdi bütün dünya onu bu müessese sayesinde tanımış oldu bu da önemli bir kazanımdır." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan