Japonya Diyanet Vakfı Olağanüstü Genel Kuruluna katılmak, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ve yakında resmi açılışı yapılacak olan Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezinde incelemelerde bulunmak üzere MÜSDAV Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ahmet Fevzi İnceöz ile birlikte Japonya’ya gelen Dr. Argun, ilk olarak Tokyo Camii'ni ziyaret etti.

Yapımı, eski adıyla Tokyo Camii Vakfı, yeni adıyla Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) tarafından gerçekleştirilen Tokyo Camii yılda yaklaşık yüz bin kişinin ziyaret ettiği, Japonya'da gezilecek önemli mekanlar arasındaki ilk on beş yer arasında gösteriliyor.

Tokyo Camii Kültür Merkezinde bir konuşma yapan Argun, geleneksel İslam Sanatları ve Kültürel faaliyetlerin Japon toplumu ile irtibat kurmada en sahici yöntem olduğuna dikkat çekti.

Başkan Yardımcısı Argun, bu bağlamda hâlihazırda Japonya'da İslam denince akla gelen ilk yapı Tokyo Camii’nin, yanı başında açılacak kültür merkezi ile bu konumunu daha  da pekiştireceğini ifade etti.

Konuşmasının devamında Argun, Tokyo Camii arsasını bağışlayan Kazan Türklerine, Caminin inşasında ve bu günlere gelmesinde emeği geçen Diyanet camiasının duayen büyüklerine teşekkür etti.

Görüşmelerine Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan’ı ziyaret ederek başlayan Argun, ardından Bolşevik İhtilali sonrasında bu ülkeye hicret eden Kazan Türkleri temsilcileri ve Uygur Türkleri temsilcileri ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Daha sonra 1950'li yıllarda Japon Müslümanların kurmuş olduğu Japan Muslim Associaton ve Tokyo’da Arapça öğretimi yapan Arabic Islamic Institute yetkilileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, yapılabilecek ortak projeler konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan