Tekirdağ’ın Ergene İlçesi Esenler Mahallesi Camii İmam Hatibi Faruk Açıkgöz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 15 Temmuz genelgesi çerçevesinde verilen sala emrini yerine getirmek için görev yaptığı camide sala okuduktan sonra saldırıya uğradı.

Konuyla ilgili bilgi almak üzere kendisiyle görüştüğümüz Açıkgöz olayı şöyle anlattı:

“Darbe girişiminin yıldönümünde Sala okumak üzere camiye gittim, 00:20’de salayı bitirip camiden çıkarken 2 kişinin camiye geldiğini gördüm. Şahıslar Salanın sebebini sordular, ben de darbe girişiminin yıldönümü sebebiyle olduğunu söyledim. Bunun üzerine zaten hangi amaç için geldikleri tavır ve hareketlerinden belli olan şahıslardan biri beni darp etti.”

Yaşanan bu menfur saldırıdan sonra İlçe Müftülüğü ve Jandarma’ya haber verdiğini belirten İmam Açıkgöz, kimliği tespit edilen zanlıların, adlî makamlarca ifadeleri alındıktan sonra adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldığını dile getirdi.

Başkan Erbaş'tan Geçmiş Olsun Telefonu ve Diyanet'e Davet

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sala okuduğu için saldırıya uğrayan Esenler Mahallesi Camii İmam Hatibi Faruk Açıkgöz'ü telefonla arayarak konu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Erbaş Açıkgöz'ü Diyanet'e davet etti ve Başkanlık hukuk Müşavirliğine talimat vererek  konunun takipçisi olacağını söyledi.

Görüşmenin önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan