Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması için afet bölgesine tüm Türkiye’den yardım yağarken, Gülnar İlçesinde ve mahallelerinde (köy) de vatandaşlar afet bölgesindeki depremzedeler için başlatılan destek kampanyalarına duyarsız kalmıyor.

Gülnarlı vatandaşlar 7’den 70’e az çok demeden depremde zarar gören vatandaşların yaralarını bir nebze olsun hafifletmek gayesiyle ayni ve nakdi yardımlarını açılan hesaplara ve yardım toplama merkezlerine ulaştırmaya devam ediyor.

kumbarasını-camiye-bıraktı-11

- Kumbarasını camiye bırakıp içine not yazdı

İlçenin Dayıcık Mahallesi Kalfa Camii’inde ise duygulandıran bir bağış yaşandı.

Cami İmam Hatibi Abdulkadir Kılınç, ezan okumak üzere camiye geldiği sırada camiye bırakılmış bir kumbara buldu. Kılınç, kumbarayı alarak Gülnar İlçe Müftüsü Yusuf Kaya’ya teslim etti.

İlçe Müftülüğünde görevliler tarafından açılan kumbaranın içindeki "Sayın hocam bu kutuyu Allah’u Teâlâ’ya borç vermek için seni vasi etmeni istiyorum. Deprem bölgesine göndermeni istiyorum. Saygılar" notu Müftü Kaya ve görevlileri duygulandırdı.

- Kumbaradan 577,50₺ çıktı

İlçe Müftüsü Kaya, yardımsever çocuğun harçlıklarını biriktirdiği kumbaradan 577,50₺ çıktığını belirterek "Gülnar’lı hemşerilerimiz adına yavrumuza gönülden teşekkür ediyorum. Emaneti emanetimizdir. Kumbarasındaki bu yardımını inşallah en kısa zamanda depremzedelere ulaştıracağız." dedi.

Editör: Ömer Ceylan