Gökçeada İlçe Müftülüğünce bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Vav Kuşağı Yarışması" kapsamında yılın ilk gününde 32 grup 75 öğrenciyle ilk buluşma programı gerçekleştirildi.

Gökçeada Fatih Camii'nde gerçekleştirilen ilk buluşmada öğrencilere yarışmanın ilk görevini açıklayan İlçe Müftüsü Celal Atasoy, "Bu sene üçüncüsünü düzenliyoruz elhamdülillah. Gençlerle cami ortamında buluşmak ve milli manevi değerlerimizi yaşatmak adına bir fırsat doğuyor. Tüm gençlerimize başarılar diliyoruz." dedi.

Vav Kuşağı Çanakkale 33

Toplamda beş ay süren yarışmada, katılımcılara aylık birer görev verilerek yerine getirilmesi isteniyor. Görevin ardından tüm yarışmacılarla camide buluşulup aylık görev hediyeleri takdim ediliyor ve bir sonraki ayın görevi açıklanıyor.

Yarışmanın beşinci ve son ayı olan Mayıs’ın 29’unda İstanbul’un Fethi kutlamalarıyla birlikte dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilip çeşitli etkinliklerin yer aldığı final programı ile sona eriyor.

Manevi duygular kazandırması hedeflenen yarışmada görevler verilirken, katılımcı öğrencilerin sanatsal kabiliyet kazanmaları da amaçlanıyor.

Yarışmacı grupların yapmış oldukları görevler her ay İl Müftülüğünce oluşturulan komisyon tarafından puanlanıyor.

Vav Kuşağı Çanakkale 33

"Her ay bir görev yap, sürpriz hediyeyi kap!" sloganı ile devam eden yarışmada kapsamında katılımcılar her ay yaptıkları görevin ardından alacakları bir sürpriz hediyenin yanı sıra  29 Mayıs’ta düzenlenecek olan Final Programı’nda birincilik ödülü olarak 5000 TL, ,ikincilik ödülü olarak 2000 TL, üçüncülük ödülü olarak 1000 TL kazanma fırsatı elde edecek.

Editör: Ömer Ceylan