Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Batman İl Müftü Yardımcısı Halime Esra Özdemir, Bugün Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ibadetlerini rahat yapamadıkları ve ibadetlerini yaparken şehid edildikleri bir durum ve vaziyete geldiğini söyledi.

Müslümanların bu zillete sessiz kalmalarından dolayı Mescid-i Aksa’nın bugün ağlamakta olduğunu belirten Özdemir, Müslümanları için Mescid-i Aksa’nın önemine dikkat çekti.

Kudüs Batman 33

Özdemir, "Allah Teala yüce kitabında Mescid-i Aksa’dan söz ederken ‘Çevresini mübarek kıldığımız bir yer’ olarak buyurmaktadır. Bu ayeti kerime bizlere Mescid-i Aksa’nın da çevresindeki toprakların izzetini, kutsiyetini ve mübarekliğini ortaya koymaktadır. Müslümanlaran ilk kıblesi olan ve harem mescitlerinin üçüncüsü olan Mescidi Aksa birçok peygambere vatan ve yurtluk yapmış,birçok peygamberin uğrak yeri olmuş, birçok dinin ve islam sahnesine tanıklık etmiştir." ifadelerini kullandı.

Kudüs Batman 22

Mescid-i Aksa bugün Müslümanların ibadetlerini yaparken şehid edildikleri bir durum ve vaziyete şahitlik etmektedir diyen Özdemir, "Mescid-i Aksa bugün ağlamaktadır, İslam yurdu olmasına rağmen İslam’ın kendisinde yaşamamasından dolayı ağlamaktadır, Bugün bütün Müslümanların bu zillete sessiz kalmasından dolayı ağlamaktadır." şeklinde konuştu.

Kudüs Batman 44

Şiirlerin okunduğu ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı program, Pandomim, Orotoryo gösterisi, ilahiler ve dua ile son buldu.

Editör: Ömer Ceylan