Giresun’da temel dini bilgiler eğitimini tamamlayıp ülkelerine dönen Gürcistanlı öğrencilere hediye olarak Kur’an-ı Kerim, başörtüsü ve kıyafet gönderildi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Kolları Giresun Şubesi koordinesinde, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen kıyafetler ve Kur’an-ı Kerimler öğrencilere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

20230612GRCSTN03

Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Merkez Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’in (sas) hayatı ve temel dini bilgiler eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ülkelerine dönen öğrencilere hediye gönderilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, Gürcistanlı öğrencilerin gayretlerini ve özverilerini takdir etmek amacıyla anlamlı bir hediye vermek istediklerini belirtti.

20230612GRCSTN04

Dini ve kültürel birlikteliği pekiştirmek ve karşılıklı anlayışı artırmak amacıyla güzel bir çalışmaya imza atıldığını ifade eden Sarıgül, "Bu hediyeleşme dostluk, saygı ve hoşgörü değerlerine dayanan bir yaklaşımı temsil etmektedir. Gürcistan'dan ilimize gelen kız öğrencilerin eğitimlerini başarıyla tamamlamaları ve ülkelerine dönmeleriyle birlikte, bu öğrencilerin aldıkları bilgileri ve deneyimleri ülkelerindeki arkadaşlarıyla paylaşacaklarına inanıyoruz. Bu organizasyonu koordine eden TDV Kadın Kolları Giresun Şubesi Başkanı Nihal Kasap’a, öğrencilerimizi yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerimize ve hediyelerin temin edilmesine katkı sunan hayırseverlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.dedi.

20230612GRCSTN05

Editör: Giresun Müftülüğü