Diyanet İşleri Başkanlığı dini istismar eden grup ve örgütlere karşı İslam'ın sahih kaynaklarını referans alarak toplumu bilgilendirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı 81 il ve ilçelerinde konferanslar düzenliyor, dini istismar eden ve etme potansiyeli taşıyan örgütlere karşı toplumu biliçlendirme çalışması yürütüyor.

Başkanlık merkezinde görev yapan üst düzey yönetici ve uzmanlardan oluşan ekip, 81 il ve ilçelerine giderek başta din görevlileri olmak üzere toplumu FETÖ ve benzeri yapılara karşı uyarıyor.

Binlerce din görevlisine seminer

Çalışmalarına halen devam eden Diyanet İşleri Başkanlığı, "Etkili Din Görevlisi Etkin Din Hizmeti" başlığı altında eğitim seminerine aldığı binlerce din görevlisine, FETÖ ve benzeri istismar örgütlerine karşı verilecek mücadele konusunda bilinçlendirme yapıyor.

İl buluşmaları kapsamında şu ana kadar 19 ile giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve heyeti, din görevlileri başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite öğrencileri ve KYK yurtlarında kalan öğrencilerle bir araya gelerek bilinçlendirme çalışmalarına destek oluyor. 

1 milyon kitapçık

Dini istismar eden yapılara karşı mücadele ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı 1 milyon adet FETÖ ve DEAŞ kitapçığı bastırarak, program düzenlenen her yerde vatandaşlara dağıtıyor. 

Din istismarıyla mücadele seferberliği başlattık

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam medeniyeti mensuplarının geçmişlerinde utanacak bir durum söz konusu olmadığını ifade ederek, "Her dönemin birtakım yanlışları olabilir. O yanlışlar medeniyetimizin kaynaklarından değil insanların zaaflarından ortaya çıkan yanlışlardır. Bunun sebebi İslam değil, İslam'ın ana kaynağı Kur'an ve sünnet değildir." dedi.

Erbaş; insanların zaaflarını, hatalarını alıp da İslam’a dil uzatmanın İslamofobi olduğunu belirterek, “İslamofobi, anti-İslam noktasına gelmiştir. İslamofobiyayı desteklemek için kurdukları DEAŞ ve benzeri birtakım örgütlerden sonra gayrimüslimler içerisinde Müslüman olanların sayısı azalmaya başlamış. Neden? Çünkü korkutuluyor. Bilinçli yapılıyor bunlar. O yüzden biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak din istismarı ile mücadele seferberliği başlattık.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan