Türkiye genelinde il ve ilçe müftülüklerince anneler günü dolayısıyla, şehit anneleri ve 100 yaş üzeri "asırlık anneler" başta olmak üzere özellikle yalnız ve kimsesiz olan anneler ziyaret edildi.

Adana

Anneler gününde "asırlık anneler" ziyaret edildi

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü personeli, Yüreğir’de ikamet eden ve 100 yaşın üzerinde olan anneleri ziyaret ederek günlerini kutladı.

Yüreğir Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu koordinesinde beraberindeki ekiple birlikte asırlık annelerin anneler gününü kutlayan Yüreğir İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün selamlarını ileterek annelere çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

Ankara/Kahramankazan

Kahramankazan Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan Kahramankazan Müftülüğü din görevlileri, şehit annelerini evlerinde ziyaret ederek anneler gününü kutlayıp çiçek ve hediye takdiminde bulundular.

Din görevlilerinin ziyaretiyle duygulanan şehit anneleri, böyle günlerde unutulmadıkları için Kaymakamlığa ve Müftülüğe teşekkür ettiler.

Ankara/Keçiören

Keçiören Müftülüğü Vefa Sosyal Destek Grubu’nde yer alan din görevlileri ise şehit annelerini evlerinde ziyaret ederek anneler gününü kutladılar ve çiçek takdiminde bulundular.

Öte yandan din görevlileri 65 yaş üstü anneleri de ziyaret ederek günlerini kutlayıp gül hediye ettiler.

Mersin

Anneler gününde şehit anneleri unutulmadı

Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ve eşi ile Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz ve eşi, anneler gününde şehitlerimizin annelerini ziyaret ettiler.

Ziyaretlerde, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İl Müftüsü Kondi; "Bu günümüzü ailece eli öpülesi şehit annelerimizin ziyaretine ayırdık. Bedenini vatanına siper eden, ruhunu Allah’a teslim eden, devlet ve millet için mücadele ederek şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimizin ruhları şâd olsun. ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır.’ buyuran Efendimizin (s.a.s.) anneye verdiği bu özel önem, biz Müslümanlara örnek olmalıdır. Annelerimizin ellerinden öpüyor, bütün annelerimize hayırlı bereketli ömürler diliyorum." dedi.

Giresun

Espiye Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü anneler günü dolayısıyla özel bir program hazırladı.

Program kapsamında İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ve beraberindekiler şehit annelerini ziyaret ederek hediye takdiminde bulundular.

Şehitliğin önemine işaret eden İlçe Müftüsü Koçak; "Şehitlik, İslâm’da en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatan toprağına ebediyen sahip çıkacağız. Bu necip millet şehitlerini asla unutmayacaktır. Bizler her zaman sizlerin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan