Edirne Kız KYK öğrencileri, Manevi Rehber Gonca Çelik'in rehberliğinde Edirne’de  ikamet eden ve yürüme zorluğu çeken yaşlı kadının evini temizleyerek kendisine iftar yemeği hazırladı. Asırlık çınarı iftar sofrasında da yalnız bırakmayan öğrenciler, bu hassasiyetleriyle örnek bir davranışa imza attı.

"Benim de evim böyle dolacak mıydı? Misafirlerim olacak mıydı?"

Manevi Rehber Gonca Çelik süreci şöyle anlattı:

"Ben teyzemizi daha önceden tanıyordum ve elimden geldiğince yardım ediyordum. Kocası vefat etti. Kendisi de bedensel bakımdan ev işlerinde çok zorlanıyor. Bu halini bildiğim için öğrencilere konuyu açtığımda herkes gelmek istedi. Limit koymak zorunda kaldık ve 8 kişi belirledik. Gelmeyenler çok üzüldü. Kızlar harçlıklarıyla erzak aldı ve eve gittik. Teyzemiz kızları evinde görünce bir yandan ağladı bir yandan da bize 'Benim de evim böyle dolacak mıydı? Misafirlerim olacak mıydı?' dedi. İşimiz bitince bize hayat hikayesini anlattı. Hepimiz o evden çıkarken aslında ne büyük nimetlere sahip olduğumuzu bir kez daha tefekkür ettik."

"Vefa gösteren vefa bulur"

Konu hakkında konuşan İl MüftüsüHasan Başoğlu ise "Öncelikle Gonca Çelik hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hem öğrencilerimiz hem de teyzemiz adına unutulmaz bir anı ortaya çıkmış. Bir söz vardır: 'Vefa gösteren vefa bulur.' denir. Rabbimden niyazım bu kızlarımıza da vefalı davranacak insanlar yaratmasıdır." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan