Tokat Mehmet Akif Ersoy Proje İmam Hatip Hafızlık Ortaokulu'nda "Geleceğin Hafızlarına Nebevi Metodla Zarifçe Bir Dokunuş" projesi hayata geçirilmişti.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun eşi Göksel Pamuklu koordinesinde başlatılan proje kapsamında öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı eserler sergilendi.

tokat-hafız-sergi-44

Serginin açılışında konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Okulumuzdaki kız öğrencilerimiz, bu hizmet başladığında fiziki imkanlarımızın yetersizliği sebebiyle zorluklar yaşadılar, ancak ne müdürlerimiz ne de bizler pes etmedik. Öğrencilerimizle sosyal faaliyetler yapmak için bu projeye sahip çıktık. Zerafet Okulu adı altında düzenlenen etkinlikler ve zarifçe dokunuş adımlarıyla adab-ı muaşeret dersleri, ahşap yakma gibi sosyal faaliyetlerle öğrencilerimizin özgüvenlerini artırdık. Etkinlikler başladıktan sonra, öğrenci velilerimizden birçok özel teşekkür aldık. Öğrencilerimiz bu etkinliklere katıldıkça haftalık derslerini artırma motivasyonuyla haftada 6 dersi rahatlıkla alabilecek hale geldiler. Şimdi ise yıl boyunca yapılan etkinliklerde çalıştıkları eserleri bizimle paylaşıyorlar. Bu vesileyle İl Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze, hafızlık öğreticilerimize, eğitim sürecinde destek olan öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor, tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimiz yakın dönemde hafızlıklarını tamamlayarak hafızlık tacını giymiş olacaklar." dedi.

tokat-hafız-sergi-11

Öğrencilerin seslendirdiği ilahiler ve gezilen sergiyle program sona erdi.

tokat-hafız-sergi-22

Serginin açılışına  Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir’in eşi Şule Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, TOGÜ İslami ilimler Dekanı Prof. Dr. Ahmet İnanır, Tokat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan ve veliler katıldı.

Editör: Ömer Ceylan