Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına il ve ilçe müftülüklerinin desteği sürüyor.

Bu kapsamda Gediz İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gediz Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım tırı, dualarla deprem bölgesine uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, "Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası kadim şehirlerimizde çok büyük yıkımlar yaşandı. Vatandaşlarımız hayatlarını kaybettiler. Birçok insanımız yaralandı. Ülke olarak kenetlenerek kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Müftülüğümüz olarak bizzat deprem bölgesine giderek ve yardım kampanyaları başlatarak depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bugünde din görevlilerimizin ve Gediz'in hayırsever halkının katkılarıyla 1 tır kuru gıdayı depremden etkilenen Hatay'a gönderiyoruz. Bu iyilik tırına katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür ederiz. Rabbimiz hayırlarını kabul etsin." dedi.

Editör: Ömer Ceylan