Gediz İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler  ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Mehmetçik Ortaokulu Konferans Salonu'ndaki program İstiklal Marşı ve Ulu Camii Müezzin Kayyımı İsmail Karakaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

gediz-konferans-11

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, haftanın önemine dikkat çekerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Akabinde Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi.

buluşma-gediz-11

- Din Görevlileri "Tecrübe Paylaşımı"nda bulundu

Öte yandan hafta kapsamında din görevlilerine yönelik "Tecrübe Paylaşımı" semineri düzenlendi.

Ulu Camii’nde gerçekleştirilen seminerde Eyüp Müftülüğü Beşinci Levent Camii İmam Hatibi Mahmut Eroğlu, Güngören Müftülüğü Merter Veysel Karani Camii İmam Hatibi Mehmet Şenyigit ve Bağcılar Müftülüğü Cevat Yerlikaya Camii Baş İmam Hatibi İbrahim Tunç, Gediz'deki din görevlileriyle tecrübelerini paylaştı.

gediz-mevlidi-nebi-11

- Gençler Hz. Peygamber (sas)’i andı

Gediz Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Serdar Camii'nde "Cami Gençlik Buluşması" düzenledi.

Düzenlenen programda gençlere hitap eden İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, "Gençler biz öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki O (sas) gençleri çok sever, gençlere güvenirdi. Gençler! en büyük örneğimiz Hz Muhammed (sas), 'sizin en hayırlınız ailesine iyi davrananızdır' buyurur. Sizlerde başta anne babalarınıza, çevrenizdeki büyüklerinize karşı saygıyı sevgiyi eksik etmeyin." dedi.

Programın devamında gençler, Hadis-i Şerif, Hz. Peygamber (sas)’in sevgisini ifade eden şiir ve yazılarıyla Hz. Peygamber'i andı.

Program ödüllü bilgi yarışması ve yapılan ikramlarla sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan