Öğrencilerin dini, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak, İslam’ın temel ibadetlerinden olan namaz bilinci konusunda farkındalık oluşturmak, ibadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, sorumluluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından "Vakti Kuşanmak" adlı proje hayata geçirilmişti.

Proje kapsamında gönüllü öğrencilerin katılımıyla çeşitli programlar düzenleniyor, oluşturulan gruplarla namaz buluşmaları gerçekleştiriliyor, manevi huzurun tecrübe edilmesini sağlayacak farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

çankırı-vakti-kuşanmak-11

Çankırı  İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen proje çerçevesinde Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Camii'nde buluştu.

Müezzin Kayyım Ekrem Batmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra İmam Hatip İlhami Karadere, camilerin İslam tarihindeki öneminden bahsetti.

çankırı-vakti-kuşanmak-22

Burada öğrencilere hitap eden Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin, "Camiler, Allah'a en sevimli yerlerdir.  Buralarda Allah-u Teala zikredilir, dua edilir,  ibadet edilir. İnsanın yaratılış gayesi Allah'a kulluktur. Kulluğumuzu en önemli  ifade etme namazladır. Namaz, Allah'a en yakın olduğumuz andır." dedi.

çankırı-vakti-kuşanmak-33

Program, İl Vaizi Hüseyin Yazıcı'nın cami tanıtımı ve yapılan ikramlar ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan