Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan program, iftar vaktinin girmesiyle oruçlar açıldı. Vaiz Erdoğan Tuna, depremde vefat edenler için dua etti.

İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, iftarın ardından yapmış olduğu konuşmada "6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası ilçemizde misafir edilen depremzede kardeşlerimizin, ilçemize geldikleri ilk günden itibaren maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında olmaya gayret gösterdik. Bugünde depremzede kardeşlerimiz Ramazan ayını buruk geçirmesinler diye hayırseverlerin katkılarıyla iftar sofrası kurduk. İyilik sofrasının kurulmasına vesile olan hayırseverlere ve davetimize icabet eden depremzede kardeşlerimize teşekkür ederiz." dedi.

gediz-33

İftar programına Gediz Kaymakamı Hakan Alkan, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Üsteğmen İsmail Yalçın, daire amirleri ve depremzede aileler katıldı.

- Emekli din görevlileri iftarda bir araya geldi

Öte yandan Gediz Müftülüğüne  bağlı camilerde görev yaparken emekli olan din görevlilerine yönelik 15 Temmuz Şehitler Kur'an Kursu'nda iftar programı düzenledi.

Düzenlenen iftar programına İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, daire personeli ve emekli din görevlileri katıldı.

gediz-22-1

Burada konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, "Ramazan ayı birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Bu vesileyle müftülüğümüze yıllarca hizmet etmiş emektar din görevlilerimiz ile birlik ve beraberliğimizi perçinleştirmek için iftar yemeği düzenledik. Davetimize icabet eden emekli din görevlilerimize ve bu sofranın kurulmasına vesile olan görevlilerimize teşekkür ederiz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan