Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesi konuşan Başkan Erbaş, “Rabbim şehidimiz emniyet amiri Cemil Gülen kardeşimize ve emekli Albay Levent Öztürk kardeşimize rahmet eylesin. Cenab-ı Hak bütün şehitlerimizi cennetiyle, cemaliyle şerefyap eylesin.” dedi.

Başkan Erbaş, “Allah yolunda öldürülenler için ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.” ayet-i kerimesini anımsatarak, “Dolayısıyla biz şehitlerimize ‘ölü’ demiyoruz. Efendimiz’in (s.a.s.) şehitlikle ilgili çok önemli hadis-i şerifleri var. Bu ruhla yetişen milletimizin gençleri, çocukları; vatan, ezan, bayrak için her zaman fedai can etmeye hazırdır. Onların al bayrağa sarılı tabutları, cenazeleri kendileri için esasında en büyük şahittir. Ama biz Müslümanlar olarak vefat eden insanlarımızın arkasından hüsnü şehadette bulunmayı, birbirimiz üzerinde bir hak olarak telakki ederiz.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, şehitler Gülen ve Öztürk için helallik istedi ve cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze törenine, şehitlerin ailelerinin yanı sıra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Editör: Ömer Ceylan