Hayırsever Uslu ailesi tarafından Osmangazi Mahallesinde yaptırılan ve içinde Fatma Meral Uslu Camii ve Mehmet Demircan Eralp 4-6 Yaş Kur’ an Kursunun da bulunduğu Diyanet Kompleksi düzenlenen törenle açıldı.

Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Hacı Halil Osma, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, hayırsever Uslu ailesi, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

diyanet-kompleksi-22

Kur’ an tilaveti ile başlayan törende Vali Çeber, "Burada her şey gönülden yapılmış. Gaziantep’ e geldiğim günden beri çok asil ailelerle tanıştım. Uslu ailesi bu asile ailelerden birisi. Allah herkese kazanmayı nasip edebilir ama Allah herkese vermeyi nasip etmez. Vermek daha büyük bir maharet. Özellikle verilmesi gereken zamanda vermek daha da büyük bir maharet. Burası sadece dış görünüşü ile de huzur veren bir ortam. Bu da işini gönülden yapan insanların emeği ile yapıldığının bir göstergesi. Çok güzel bir iş birliği. Burada yetişecek çocuklar sayesinde bugün sorun olarak konuştuğumuz şeyleri ilerde sorun olarak konuşmayacağız. Bu güzel eser için Uslu ailesini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." sözlerini kaydetti.

diyanet-kompleksi-44

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise konuşmasında "Camimizin hemen yanı başında 4-6 Yaş Kur’ an Kursunun bulunması çok anlamlı. Yavrularımız caminin gölgesinde öncelikle rahmet kitabını öğreniyorlar. O rahmet kitabı ki eğer bir hayat ondan uzak bir şeklide yaşandıysa heba edilmiş bir hayattır. Bugün yeryüzünde yaşanan cehalet, karanlık Kur’ an ile aydınlanmayı bekliyor. İstiyoruz ki yavrularımız küçük yaşlarda Kur’ an ile tanışsınlar. Burada yavrularımız rahmet kitabını öğrendikleri gibi medeniyet kodlarımızı, tarihimizi, bizi biz yapan değerlerimizi öğrenerek geleceğe hazırlanmış oluyorlar. Burada camisiyle, 4-6 Yaş Kur’ an Kursuyla bir külliye açmış oluyoruz.” dedi.

Hayırsever Beyhan Uslu da “Aslında burayı yaptıran bizler değiliz. Biz sadece bir aracıyız. Atlarımızdan öğrendiğimiz şekilde malımızı esas sahibinin yolunda harcamaya ant ettik. Biz de bu terbiye ile bu şehir için ne katkımız olacaksa yola çıktık. Rahmetli babam ‘Severken teslim olacaksanız seveceksiniz, vatanınıza, milletinize, bayrağınıza, ezanınıza teslim olup seveceksiniz, ailenize ve aile birliğinize teslim olacaksınız ve seveceksiniz’ derdi. Bizler de bu öğütlerle hareket ediyoruz.” diye konuştu.

diyanet-kompleksi-33

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ ın duası ile kurdele kesildi ve Diyanet Kompleksi açıldı.

Açılışın ardından protokol üyeleri ile hayırsever Uslu ailesi okulu gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi ve bu güzel anların anısına fotoğraflar çekildi.

Editör: Ömer Ceylan