Gaziantep Valiliği koordinesinde İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi iş birliğinde Şahinbey İlçesinde öğrenim gören lise öğrencilerine "Temel Dini Bilgiler" kitabı dağıtılarak "Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Yarışma sonucunda dereceye giren 151 öğrenci umre ile ödüllendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonuyla umreye gidecek öğrencilere yönelik Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu ile Gaziantep Müftülüğü Konferans Salonunda umre hazırlık seminerleri gerçekleştirildi.

antepli-gençler-umre-yolunda-22

Seminerlere, İl Müftü Vekili Dr. Ramazan Yıldırım, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner, Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ile kafilede görev alacak din görevlileri, öğretmenler, Belediye personeli ile öğrenci ve velileri katıldı.

Seminerlerde konuşan İl Müftü Vekili Yıldırım, bu genç yaşta umreye gitmenin herkese nasip olmadığını, o yüzden şanslı olduklarını, ancak bu ibadetin aynı zamanda bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini, öğrencilerimizin bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getireceklerine inancının tam olduğunu ifade etti.

Sonrasında, ibadet bilinci ve umre ibadeti, Mekke ve Medine bölümleri, umrenin nasıl yapılacağı ve yolculuk hazırlıkları konularındaki sunumlarla öğrenciler bilgilendirildi.

Seminerler sonunda öğrencilere çanta, kitap seti, umre malzemeleri ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Ömer Ceylan