Gülnar İlçe Müftülüğü gençlere yönelik dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle gençlerin bir araya gelmelerini temin etmek ve kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda Müftülük İzcilik Kulübü, Gülnar’da kurum ve kuruluş ziyaretleri gerçekleştiriyor.

mersin-izcilik-22

- Gülnar Kaymakamlığına ziyaret

Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız, Gülnar İlçe Müftülüğüne bağlı İzci Kulübünü makamında kabul etti.

İlçe Müftüsü Yusuf Kaya, İzci Kulübü Lideri ve Gençlik Koordinatörü Hurşit Yenice, Müftülük Murakıbı Rasim Mercan ve izci öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette, izcilik faaliyetleri hakkında bilgi alan Kaymakam Ayyıldız, izcilere çeşitli hediye ve ikramlarda bulundu.

- Gülnar Devlet Hastanesine ziyaret

Öte yandan Gülnar Müftülüğü İzcilik Kulübü İlçe Müftüsü Yusuf Kaya’nın himayesinde Gülnar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Özer ve hastane çalışanlarını ziyaret etti.

Ziyarette poliklinik ve servisler hakkında izcilere bilgi verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başhekim Özer, İlçe Müftüsü Kaya ve izcilere teşekkür etti.

Müftülük İzcilik Kulübü ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kaya, izciliğin karakter eğitimi olduğunu belirterek, birliktelik ve disiplin sağladığına vurgu yaptı.

Kaya, "İzcilik ahlak demektir, izcilik iyilik demektir. İzci kardeşlerimizle hep birlikte ahlaki ilkeleri yaymak için mücadele vereceğiz." dedi.

İzciliğin önemine dikkati çeken Kaya, "İzcilik çalışmaları, gençlerimizi bir bütün olarak ele alır. Onların bedensel, ruhsal, sosyal, zihinsel ve duygusal yönden gelişmesini sağlamayı hedefler. Gençler bizim geleceğimizdir. Onlara milli ve manevi değerlerimizi bu tür etkinliklerle anlatarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya gayret gösteriyoruz." ifadelerine yer verdi.