Şehitkamil Müftülüğüne bağlı ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında eğitim gören kursiyerler için  yıl sonu kapanış programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Plan ve Programlar Daire Başkanı Hatice Kahyaoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Kerim Kitabımızı ve onun güzel ahlâkını öğrenmek üzere 4 yaşından 80'li yaşlara hatta daha da ileri yaşlara kadar Kur'’an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin, kursiyerlerimizin bu salondaki coşkusunu görünce Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu hizmetinin ne kadar önemli olduğunu ve toplumumuzun Kurslarımızı nasıl da sahiplendiklerini bir kez daha gördük." dedi.

- "Kur'an kurslarımız adeta manevi rehabilitasyon merkezi işlevi görüyor "

Kur'an kurslarının her yaş grubuna hitap ettiğini belirten Müftü Hazırlar, "Kur'an kurslarımızın aynı zamanda adeta bir rehabilitasyon merkezi işlevi görüyor. Kur'an eğitimi yanı sıra gerek toplumun temeli olan aileye yönelik eğitimlerin gerekse her türlü zararlı ve yıkıcı olumsuzluklara karşı önleyici eğitimlerin de verildiği hayırlı mekanlardır. Kur'an muallimi hoca hanımlarımızı ve kursiyerlerimizi gönülden kutluyorum." ifadelerini kaydetti.

Strateji Geliştirme Başkanlığı Plan ve Programlar Daire Başkanı Hatice Kahyaoğlu ise "Kadın ve Eğitim" konulu konferansı'nda İslam'ın kadına verdiği önemi vurguladı.

Kur'an ve Hz. Peygamber'in örnek hayatından örnekler sunan Kahyaoğlu, "Büyük bir heyecanla Kur'an kurslarının kapısından adımlarınızı içeri attınız.Bugün gösterdiğiniz gayretin ve sabrın onuru ve gururu ile buradasınız. Hepimiz iki kapılı bir handa misafiriz. İçinde olduğumuz bu yolculuk bir şekilde geçiyor. Vakit bizim için çok kıymetli. Sizler Kur'an kurslarında aldığınız eğitimlerle vaktinizi en güzel şekilde değerlendirerek daha da kıymetli kıldınız." dedi.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Müftüsü Feyyaz İdin de "Kur'an kurslarımızda eğitim gören gönlü Kuran sevdası ile dolu kursiyerlerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Şehitkamil Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen program, kursiyerlere belge ve hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan