Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Şahinbey İlçe Müftülüğü Hacı Fevzi Gül 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, “Bu mekanlar sadece Kur'an-ı Kerim’in öğretildiği yerler değil edebin, ahlakın, adab-ı muaşeretin, oturmanın, kalkmanın öğrenildiği mekanlardır. Çocuklar öyle güzel dualar ediyorlar ki tertemiz gönülleri ile yaptıkları bu samimi dualarla attıkları tohumlar onların ömür boyu her türlü kötülüklerden uzak durmalarına, korunmalarına vesile olacak inşallah.” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise “Her bölgede bu kursların yaygınlaştırılması ile alakalı olarak kaymakamlık ve belediyelerimiz ile el ele vererek bu hizmetleri yaygınlaştırma gayreti içerisindeyiz. Bu kursun yapımı için hayırseverimizi evinde ziyaret ederek bu kursların öneminden bahsetmiştik. Hayırseverimiz bu hizmete hemen sahip çıkmış, aile efradı da kendi evleri gibi sahiplenerek yapımını üstlenmişti. Bu hizmeti şehrimizin her bir noktasında yaygınlaştırma gayreti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın yaptığı dua ile Hacı Fevzi Gül 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete açıldı.

Açılışın ardından Gül ailesi adına Hacı Fevzi Gül'e "Teşekkür Belgesi" takdim edildi.

Hayırsever Hacı Fevzi Gül ve ailesi tarafından yaptırılan Kur'an kursunun açılışına Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama II Daire Başkanı Uğur Yılmaz, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetçi, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İl müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan