Ailenin korunması ve güçlendirilmesi noktasında önemli bir işlevi yerine getirecek olan "Aile ve Dini Rehberlik Merkezi" için protokol imza töreni düzenlendi.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen törene Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve merkezin yapımını üstlenecek olan hayırsever iş insanları Asım Kökoğlu ile Murat Kökoğlu katıldı.

Törende konuşan Vali Gül, İslam dininin hayatımızı düzenleyen bir din olduğunu belirterek İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un, Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in sadece mezarlıkta değil, her zaman okunması gerektiğini ifade eden şiirinden dizeler paylaştı.

Ailenin güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Gül, "Ailenin ve sosyal yaşamın güçlenmesi gerekiyor. Çocuk, kadın veya erkeklerin eğitimi noktasında bazı eksiklerimiz var. Bu eksiklikleri ise gerek Diyanet İşleri Başkanlığının gerek müftülüklerin bu tür merkezleri ile gidereceğiz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiye kadar olmaması bir eksiklik ama bu eksikliği tez zamanda tamamlayıp önümüze bakacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Beledi Başkanı Fatma Şahin, "Bu mesele çok hayati bir mesele. Çocuklarımızın okullara ihtiyacı var ama bizim toplumumuza baktığımız zaman biz ataerkil bir toplumuz. Biz bugün güçlü bir millet, güçlü bir toplumsak, bu gücü sağlıklı bireylerimizden ve güçlü ailelerimizden alıyoruz. Ailelerimizin güçlü olması gerekiyor. Aile dağılınca yuva dağılıyor, toplum dağılıyor. Maalesef zamanın ruhuna baktığımız zaman küreselleşmenin, kentleşmenin, dijitalleşmenin en çok ailelerimizi, aile değerlerimizi etkilediğini görüyoruz. Biz o yüzden gençlerimizin evlilik öncesinde ve evlilik sırasında yaşayacakları sorunları çözme kapasitesini arttırmak için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Kadının, ailenin ve annenin Gaziantep için neler ifade ettiğine Antep Müdafaası'nın sergilendiği bir müzeyi gezerken birebir şahit olduğunu ve bu durumdan çok etkilendiğini dile getiren Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Bu merkezin yapılmasına yönelik atılan adım; Gaziantep için, anneler için, kadınlar için gerçekten hem ailenin hem huzurun hem de gelecek neslin çok sağlam adım atabileceği, endişelerinden sıyrılabileceği, sorunlarına hem dini hem de psikolojik anlamda çare bulabileceği bir mekân olması hasebiyle beni çok mutlu etti. Teşekkür ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Son olarak söz alan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar şunları söyledi:

"Aile bizim medeniyetimizde toplumun mihenk taşıdır. Dolayısıyla aile kurumu, millet olarak bizim tarih sahnesinde var oluşumuzu sağlayan en önemli müesseselerden birisidir. Toplumu aile konusunda bilgilendirmek, aileye yönelik manevi destek sağlamak Diyanet İşleri Başkanlığının çalışma alanları içerisinde yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemizin hemen hemen her yerinde aile ve dini rehberlik merkezleri kuruyor. Aileye, çocuğa, kadına yönelik eğitim faaliyetlerinin organize edileceği bir merkez öngörülüyor."

Türkiye'ye örnek olacak bir protokolde yer almanın mutluluk verici olduğunu ifade eden hayırsever iş insanı Asım Kökoğlu ise "Umarız böyle çalışmaların devamı gelir. Bu işte bizlere öncü olan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından "Aile ve Dini Rehberlik Merkezi Protokolü" taraflarca imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine 3 katlı olacak şekilde inşa edilecek merkezde, kütüphane ve seminer salonu ile 5 adet derslik yer alacak.

Merkez faaliyete geçtiğinde, İl Müftülüğü koordinesinde manevi ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunulacak.

Editör: Mehmet Çalışkan