Filistin'de vefat edenler için yurt genelindeki camilerde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

İl ve ilçe müftülüklerince düzenlenen "Mazlumlara Dua, Filistin’e Vefa" programlara katılan vatandaşlar, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ardahan

Ardahan'da Merkez Camii'nde cuma namazı sonrası Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bolu

Bolu'da, vatandaşlar cuma namazı sonrası, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Manisa

Manisa il merkezindeki Hatuniye Camii'nde cuma namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, işgalci İsrail ile İzzeddin el-Kassam Tugaylarının başı çektiği Filistinli gruplar arasındaki çatışmalarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dualar etti.

Cenaze namazına Manisa Valisi Enver Ünlü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sakarya

Adapazarı ilçesindeki Orhan Camii'nde vatandaşlar cuma namazı sonrası, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Trabzon

Trabzon'da, cuma namazı sonrası İskenderpaşa Camii'nde, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rize

Rize'de cuma namazı sonrasında Sahil Camii'nde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Çankırı

Çankırı'da Ahmet Yesevi Camii'nde cuma namazı sonrası Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yozgat

Yozgat'ta Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Trakya

Kırklareli'nde, vatandaşlar Hızırbey Camii'nde, işgalci İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Düzce

Düzce'de, vatandaşlar cuma namazı sonrası işgalci İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla Cedidiye Camii önünde toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek savaş karşıtı sloganlar attı.

Samsun ve çevresi

Samsun, Sinop, Çankırı, Kastamonu ve Çorum'da da işgalci İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Editör: Ömer Ceylan