Fethiye İlçe Müftülüğüne bağlı Çalış Mahallesi Hz. Ali Camii, kültürel etkinliklerle camii cemaati ile gençleri bir araya getirme amacıyla çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Bu kapsamda minare gölgesinde açık hava sineması etkinliği gerçekleştirildi.

Hz. Ali Camii İmam Hatibi Erdal Çetin organizesinde gerçekleştirilen etkinlik ile İslamiyet'in doğuşunu anlatan "Çağrı" filmi izlendi.

fethiye-camide-sinema-22

Çocuk ve gençler başta olmak üzere mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe dair bilgilendirmede bulunan İmam Hatip Çetin, "2018 yılında Hz. Ali Camii'ne görevlendirildiğimde bu muhteşem mabed içinde sohbet odası yapmam lazım diyerek çok güzel bir sohbet odası yapmakla işe başladım. Bu küçük odada beş yıldır her Cuma akşamı münazara şeklinde tefsir ve hadis sohbetleri yapılıyor. Cemaatimin hepsine Kur'an-ı Kerim öğrettim hamdolsun. Her yıl camiye kırk civarında çocuklarımız geliyorlar Kur'an-ı Kerimi öğrenme süreci hayli bir zamanımızı alıyordu bende daha rahat ve daha hızlı öğretmek için projeksiyon cihazı ve perdeleri temin ettim. İki hafta içinde çocukların hepsi Kur'an-ı Kerime geçti görsel ve sesli hafıza ile kısa zamanda iyi bir mesafe katettik. Görsel olarak namaz abdest ilahiler ile derslerimiz çok heyecanlı geçiyor. Sonra elimdeki bu imkan ile acaba açık hava sineması yapsam nasıl olur diye düşündüm. Hayırsever hanım kardeşlerimiz de patlamış mısır, içecek ve kar şerbeti ikramını üstlendi. Camide duyuru yapıp açık hava sinemasına bekliyorum deyince çok muhteşem bir ilgi ile karşılandık. Her hafta yapılmaya devam ediyor." dedi.

fethiye-camide-sinema-33

- "Farklı olmak yolunda hedeflerim var"

Cami merkezli bir hayat inşası için çalıştığını belirten İmam Hatip Çetin, "Çocuklarımızı kışın da devam etmelerini sağlamak için caminin üst katında bir kütüphane yapma aşamasındayız. Burada dini bilgilerin yanında İngilizce, Arapça, Osmanlıca ve yabancılar için Türkçe dersleri planlıyoruz.

- Turistlere yönelik İngilizce Hutbe

Öte yandan camimizin farklı mimarisinin olması ve turistlik yerde bulunmasından dolayı turistlerin yoğun ilgisi oluyor. Bende bu ilgi karşısında hem tanıtım hem de dini tebliğ için İngilizce öğrenmeye karar verdim. Hamdolsun üç yıldır camimizde İngilizce hutbe okunmaktadır." ifadelerini kaydetti.

Editör: Ömer Ceylan