Gaziantep'te hayırsever İyikesici Ailesi tarafından yaptırılacak olan 4-6 Yaş Kuran Kursu için protokol imzalandı.

Protokole; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Oğuzeli Kaymakam Vekili Murat Akyüz, YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Muhammet Önder, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, İlçe Müftüsü Nihat Koç, hayırseverler Süleyman İyikesici, Hasan İyikesici ve İbrahim İyikesici katıldı.

antep-protokol-22

- "Gaziantep hayırda yarışanların İli"

Protokolde konuşan Vali Kemal Çeber; "Gaziantep hayırda yarışanların mekanı. Gaziantepliler vatanına, devletine, bayrağına, milletine ve değerlerine ne kadar sahip çıktığını, onları muhafaza etmek ve ilerletmek için ne kadar çaba gösterdiklerini ve devletin yanında olan bir hemşeri kitlemin olduğunu Süleyman Amca ve oğulları nezdinde bir kez daha gördüm. Allah sayılarınızı arttırsın. Bir güzelliği de şu. Bu işleri yaparken bugün olduğu gibi Belediye Başkanımız arsanın tahsisi için uğraşmış. Kıymetli müftümüz meseleyi güzel bir şekilde anlatmış. Bugün bize sadece imzalaması kalmış. İçeriğini de çok önemsiyorum. 4-6 Yaş Kuran Kursumuz, kıymetli müftümüzün de söylediği gibi Diyanet İşleri Başkanlığının özellikle son yıllarda geliştirdiği en önemli projelerden birisi. Vatanına, milletine, değerlerine, dinine sahip çıkan ve bunların önemini kavrayan nesiller yetiştirme noktasında çok önemli. Bunların sayılarını arttırmamız gerekiyor. Gaziantep bunu yapıyor. Gaziantep, imkanı olan vatandaşlara çok güzel yollar ve hayır vesileleri göstermek gibi güzel bir görevi de üstleniyor. Rabbim hayırlı etsin, hayırseverimize teşekkür ediyorum." dedi.

- "4-6 Yaş Kuran Kursu seferberliğini geliştirmenin gayreti içerisindeyiz"

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da konuşmasında; "İlimizde başlattığımız bu 4-6 Yaş Kuran Kursu seferberliğini sizlerin himayelerinde geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Çünkü biliyoruz ki 4-6 Yaş Kuran Kursları, çocuklarımızın okul öncesinde ihtiyaç duydukları temel becerileri kazandırmanın yanı sıra aynı zamanda manevi ve milli değerlerimizi öğretme noktasında çok önemli işler yapıyor. Oğuzeli’nde hayata geçirilecek olan 4-6 Yaş Kuran Kursumuz için hayırseverimize teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Hayırsever Hasan İyikesici de konuşmasında; "Atalarımızın meşhur sözü var. Ağaç yaşken eğilir. Esas anlaşılması gereken ağaç yaşken düzelir, düzeltilir ve şekil verilir. İnşallah bu kurumlarla birlikte gençlerimiz, çocuklarımız manevi değerlerimizi öğrenir. Devletimize, milletimize hayırlı olsun." dedi.

Protokol, atılan imzalar ve çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

Editör: Ömer Ceylan