Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor. 

Bu kapsamda Eynesil İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan 6 öğrenci, hafızlıklarını tamamlayarak mezun oldu. 

20230724ICAZETMERASIMI03

Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için düzenlenen icazet merasimi mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı. 

Ardından Eynesil Hacı Mustafa Eren Hafız İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Eynesil İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, hafızlığın büyük bir lütuf olduğunu belirterek, Kur’an-ı Kerim’i okuma ve anlama çabalarının hayatın her safhasına taşınması gerektiğini vurguladı. 

20230724ICAZETMERASIMI04

Hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik eden Dr. Çelik, öğrencilerin dürüstlük, alçak gönüllülük ve merhamet ilkeleriyle tüm insanlığa hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

20230724ICAZETMERASIMI06

-  "Hafızlık projesi başarıya ulaştı"

Ardından kürsüye gelen Giresun İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi"ne devam eden öğrencilerin akranlarıyla birlikte akademik hayattan uzaklaşmadan hafızlık eğitimini başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Gülbe, "Eğitim sisteminin önemli bir parçası haline gelen projeyle hafızlık eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz, yıl kaybı olmadan okul ortamından ve derslerinden geri kalmaksızın hafızlık yapma imkanına erişti. Öğrencilerinin millî, manevi, ahlâki ve insani değerleri benimseyen, okuyan, düşünen, yorumlayan, medeniyet tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerini ilke edinen imam hatip okulları geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Eğitimlerini tamamlayarak mihrap, kürsü ve minberlerde hak ve hakikatin sesi olan mezun öğrencilerimiz ise, din görevlisi olmanın yanı sıra, hafız mimar, mühendis, bürokrat ve iş insanı olarak ülkemizin geleceğine önemli katkılar sunuyor. Bizlere bu mutluluğu yaşatan sevgili öğrencilerimizi, ailelerini ve Kur’an kursu öğreticilerini tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi. 

20230724ICAZETMERASIMI02Merasim, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman’ın duası ile sona erdi.

Merasime Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas, Ali Temür, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, il ve ilçe protokolü, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, şube müdürleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

20230724ICAZETMERASIMI05

Editör: Giresun Müftülüğü