İftar programına, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, DİTİB Köln Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, Eyalet Bölge Birliği Başkanı Adem Onur, bölge birliği kadın, gençlik ve veliler kolu yönetim kurulu üyeleri, dernek başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı Adem Onur programın açılış konuşmasını yaptı. DİTİB'in 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde duyduğu memnuniyeti ve şükranı dile getiren Onur,  Ramazan'ın manevi önemine vurgu yaptı.

Koln Iftar 5Geçen yıl deprem bölgesine yapılan yardımların anısının canlı tutulduğunu ve Filistin'deki acıların yürekleri yaktığını belirten Onur, DİTİB'in iyilik hareketi olduğunu vurgulayarak, hizmetlerin geliştirilmesi ve gençlere yönelik kaliteli eğitimin önemine dikkat çekti. Onur, yapılan hizmetlerde ve programın organizesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, dünyada barış ve huzurun hakim olması temennisinde bulundu.

Koln Iftar 4

Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, Ramazan iftar programın hayırlara vesile olmasını diledi. Ramazan'ın manevi önemine vurgu yapan Kara, Bölge Birliği’nin düzenlediği iftar programının camiayı bir araya getirdiğini söyledi.

Birlik ve dayanışma ruhunun önemine vurgu yapan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ise iftar programlarının, sadece yemek yeme ortamı olmadığını, aynı zamanda bir araya gelme, hasret giderme, dertleşme ve Ramazan'ın feyzi ile bereketini paylaşma fırsatları olduğunu ifade ederek, Köln Bölge Birliği'nin bu ortamı sağlamak için yaptığı çalışmalara teşekkür etti.

Koln Iftar 7

Ramazan'ın önemine değinerek, bu mübarek ayın rahmet, bereket ve güzelliklerle dolu olduğunu belirten Kuzey, bu ayın getirdiği manevi atmosferden ve bereketinden en iyi şekilde istifade etme çağrısında bulundu. DİTİB'in 40 yıllık geçmişine de değinerek, bu sürede kurumun büyüme ve gelişimini vurguladı. Köln'deki cami ve eğitim merkezlerinin artışına dikkat çeken Kuzey, bu hizmetlerin topluma etkisinden bahsetti.

Kuzey, DİTİB'in Almanya'da dini cemaat olarak tanınma çabalarından bahsederek, bu konudaki hedeflerini paylaştı. Desteklerin önemine vurgu yaparak, toplumun ve cemaatin birlikte gelecekte de hizmet etme arzusunu dile getirdi. Kuzey, katılımcılara teşekkür ederek, birlikte nice kırk yıllara ve iftar buluşmalarına diyerek iyi dilek ve temennilerle konuşmasını sonlandırdı.

Koln Iftar 6

Köln Başkonsolosu Turhan Kaya’da Köln DİTİB bölge birliği ile yakın ilişkiler içinde olduklarını ve bu birliğin kendisi için bir aile gibi olduğunu ifade etti. Eğitim konusunda önemli noktalara değinen Kaya, çocukların kaliteli eğitim alması gerektiğini ve eğitime yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Topluma katılımın gönüllülük boyutlarına dikkat çeken Kaya, derneklerde aktif olmanın önemini vurguladı. Kaya, ayrıca, birlik ve dayanışmanın ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı gibi sorunlarla mücadelenin de önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından okunan ezan ile birlikte ikram edilen iftar menüsüyle oruçlar açıldı. Program karşılıklı sohbetlerle devam etti.

Editör: Avrupa Haber Merkezi