Espiye Kaymakamı Taner Tengir ve Belediye Başkanı Mustafa Karadere ile birlikte Espiye Müftülüğüne bağlı Hafız Yatılı Erkek ve Kız Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Kur’an ve hafızlık eğitimi alan öğrencilerle  sohbet eden Kaymakam Taner Tengir, Espiye Müftüsü Osman Gülbe’den kurslarda verilen hafızlık eğitimi ile ilgili bilgi aldı.

Öğrencileri tebrik eden Kaymakam Tengir yaptığı konuşmada, "İlim, bilgi olmadan hiçbir şey olmaz. Din hizmeti olmaz ve din doğru olarak ta yaşanmaz. İlmi gerektiği şekilde öğrenmemiz gerekiyor. Dinimizin gerektirdiği temel bilgileri öğrenmenin ve Kur’an-ı Kerim’i düzenli ve anlayarak okumanın önemi çok büyük. Kur’an kurslarımız bu fonksiyona sahip önemli kurumlardır. Kendini geliştirmiş, donanımlı ilim sahibi olmuş din adamlarına ihtiyacımız var. Sevgili hafız öğrenciler, Onun için derslerinize iyi çalışın, boş zamanınızda bol kitap okuyun." dedi.

Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ise, 25 hafız erkek öğrencilere birer takım elbise, hafız kız öğrencilerin mutfağına ise bulaşık makinası hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Espiye ilçe Müftüsü Osman Gülbe, Kur’an kurslarını ziyaret eden Kaymakam Taner Tengir’e ve Belediye Başkanı Mustafa Karadere’ye ve Emniyet Müdürü Yahya Arslan’a teşekkür etti.

Editör: Giresun Müftülüğü