Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.

Bu kapsamda Pendik İlçe Müftülüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında, Hala Sultan İmam Hatip Ortaokulu ve Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu’nda örgün eğitim gören ve aynı zamanda Hala Sultan Kur’an Kursu ve Yenişehir Ulu Cami Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için "Hafızlık İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

Müftü Bilgiç Hafız Olmak, Allah’a Sırdaş Olmaktır04

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin açışında konuşan Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, hafızlığını tamamlayan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Müftü Bilgiç Hafız Olmak, Allah’a Sırdaş Olmaktır02

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hafızlığın önemine vurgu yapan İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, "Hafız olmak, Allah’ın güvencesinde olmak, Allah’a sırdaş olmak, Peygamber’in (sas) övgüsüne ve sevgisine mazhar olmak demektir." dedi.

Kur’an-ı Kerim’in, insanı ve toplumu yükseltip ve yücelttiğinin altını çizen Müftü Bilgiç, "Hadisi şeriflerde, gıpta edilecek iki kişiden birinin Kur’an ile meşgul olanlar olduğu belirtiyor. Rabbimiz, Kur’an-ı okuyan, ezberleyen, anlayan ve hayatına tatbik edene hem dünyada hem de ahirette güzellikler vadediyor." diye konuştu.

Müftü Bilgiç Hafız Olmak, Allah’a Sırdaş Olmaktır01

Müftü Bilgiç, "Sizin en hayırlılarınız Kur’an-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir" hadis-i şerifini hatırlatarak, "Kur’an-ı Kerim, insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, huzur vesilesi bir kitaptır. İnanıyorum ki hafızlık yolculuğunu tamamlayan evlatlarımız Kur’an-ı anlama ve ehl-i Kur'an olma yolunda gerekli çalışmaları yapacaklar." şeklinde konuştu.

Program, hafızlığını tamamlayanlara protokol tarafından hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Müftü Bilgiç Hafız Olmak, Allah’a Sırdaş Olmaktır03

Hafızlık İcazet Töreni’ne İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, din görevlileri, Müftülük personeli, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ammar Esenkal